12 Eylül 2020 Cumartesi

Emine Gürsoy Naskali - Ekmek Kitabı

Ekmek Kitabı, kültürümüzde ekmek yapımı, Türkiye’nin çeşitli yörelerinde yapılan ekmek çeşitleri, ekmeğin yapıldığı mekan, bu mekanın mimari ögeleri, fırınlar ile ilgili birikimin bir tespitidir. Bize has ekmek sadece Türkiye hudutları içinde değil, Almanya’ya göçen vatandaşlarımızla birlikte Almanya’ya da uzanmıştır.

Osmanlı döneminde ekmeğin nasıl yapıldığı, şehirlerde halkın ekmek ihtiyacının nasıl karşılandığı, sefere çıkan askere ekmeğin nasıl temin edildiği, her alanda olduğu gibi ekmeğe hile karıştıran esnafa ne tür yaptırımların uygulandığı konuları tarihe meraklıların ilgisini çekecektir. Hitit devri Anadolusunda ekmek yapımı incelendiğinde ise kültürün sürekliliği görülecektir.
Ocak, ekmek, buğday, un, yufka, hamur, börek, çörek gibi kelimelerin de bir tarihçesi vardır. Bu kelimelerin kökenleri, dilde ne zamandan beri ve hangi metinlerde kullanıldığı konusu dil tarihine merak duyanların ilgi alanına hitap edecektir.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Hakkımızda

EPUB PDF Cenneti olarak amacımız Türkçe e-kitapları hızlı ve etkili bir şekilde Türk okurlara ulaştırmaktır. Bu amaçla Haziran 2020'de faaliyetlerimize başladık. İyi okumalar!

Kitaplar Nasıl İndirilir?

Türkçe EPUB veya PDF indirmek için ilk önce Türkçe İndir butonuna tıklamanız gerekir. Butona tıkladıktan sonra açılan reklamı kapatıp yeniden tıklayın. Bir reklam daha açılacak. Onu kapatıp bir defa daha tıklarsanız kitabı indirme bölümüne yönlendirileceksiniz.
Back To Top