Ülkemizin, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörün ilk fitili yaklaşık 200 yıl önce dış ülkelerin desteklenmesiyle ateşlenen isyanlar ile başladı. Bu isyanların tamamı başarısızlıkla sonuçlandı.
1980’li yıllara geldiğimizde dış ülkeler yeniden sahneye çıkarak bu bölgeleri kan deryasına döndürmekten çekinmemişlerdir. Amaçları bölge insanını çok sevdiklerinden, onlara özgür ve rahat bir yaşantı vermek istemelerinden değil. Bölgede bulunan yer altı ve yer üstü zenginlikleri aralarında paylaşma sevdasında olmalarındandır.
Örnek verecek olursak; GAP bölgesi, su ve tarım bakımından en zengin yerler, yine bölgenin diğer yerlerinde bulunan petrol başta olmak üzere zengin maden yataklarına sahip olması, bu bölgede isyanları ve terörü destekleyenler için en büyük nedendir.
Son 1-2 yıl içinde ne oldu da, Türkiye’de petrol yok, diyen yabancı ülkeler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da arka arkaya petrol kuyusu açmaya başladılar. Şimdiye kadar GAP Projesine sıcak bakmayan dış güçler son yıllarda o bölgelerde arazi alıp tarım yatırımı yapmaya başladılar.
Yazar bu kitapta tarihsel süreci sizlerle paylaşarak gelinen noktada acaba dış ülkeler yıllarca destekledikleri terörün ardından, Kürt kimliği, Kürtçe eğitim ve bölgesel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi taleplerin de Anayasa’ya girmesini sağlayarak Türkiye’yi parçalayacak federatif bir yapıya zemin mi? hazırlamak istiyorlar.
Daha düne kadar “kökeni Türkiye dışından gelen teröre karşı siyasi bir çözüm düşünülemez” diyen Devlet yetkililerimiz, Toplumdaki farklı kesimler,bölge halkı ve aydınlarımız konuya şimdi nasıl bakıyor.
Terör mü? Kürt sorunu mu? Doğu Sorunu mu? Bölgesel Sorun mu?
Karar vermeden önce bu kitabı okuyun...
13 Ekim 2020 Salı
Ali Kuzu - Terör Mü Kürt Sorunu Mu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder